Duiken

A.G.T. Onderwatersport


70 % van de wereld bestaat uit water! Waarom zou je je beperken tot 30 % land? Ga Duiken!

Bij onze NOB-CMAS vereniging AGT onderwatersport Amsterdam kun je niet alleen goed en veilig leren duiken, maar ook in een gezellige verenigingssfeer wekelijks je conditie en duikvaardigheid op peil houden. Daarnaast organiseren wij diverse evenementen, variërend van duikweekenden tot bijvoorbeeld een lezing over onderwaterfotografie. Geïnteresseerd? Kijk op onze site www.agt-onderwatersport.nl Contactpersoon: Jan Kamminga

Algemene Informatie


Op 13 februari 1973 werd AGT-Onderwatersport als onderafdeling opgericht. Een jaar later werden we erkend door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).In het begin was AGT-Onderwatersport alleen toegankelijk voor medewerkers van het Gemeente Vervoer Bedrijf, later werden ook "buitenleden" toegelaten. Tijdens de winter maanden, het zo geheten binnenwater seizoen, trainen op de donderdagavond van 19:45 uur tot 21:15 uur in het Sloterparkbad. Het Sloterparkbad is gelegen aan de President Allendelaan in Amsterdam (Slotermeer) Zodra het weer het toelaat trainen wij op de woensdagavond buiten, meestal ergens in april.

Opleiding tot het 1 ster brevet.


Als lid van AGT-OW bestaat de mogelijkheid om een duikopleiding volgens de richtlijnen van de NOB te volgen. Deze opleiding is modulair van opbouw. De opleiding wordt gegeven door gebrevetteerde instructeurs, op geheel vrijwillige basis. Tijdens de opleiding worden zij bijgestaan door voldoende gebrevetteerde clubduikers die vaak hun eigen opleiding ook bij AGT-OW hebben gevolgd. De voormalige cursisten helpen dus de nieuwe cursisten. De duikopleidingen beginnen meestal begin oktober. Als cursist kom je binnen als de zogenaamde "nul sters". Je begint de praktijk opleiding in het zwembad. Tijdens het najaar en de winter wordt zowel de theorie als de binnenwater praktijk gegeven, waarna (indien al mogelijk) de 'nul sters' goed voorbereid het buitenwater in kan. Dit kan dus al in de winter zijn ! De buitenwater modulen gaan in principe door tot het 1* brevet is behaald. Hoe snel dat is hangt dus in grote mate af van je eigen inzet, er is geen instructeur die je "dwingt". Daarna kan je, indien er voldoende belangstelling en bereidheid van de instructeurs is, beginnen met de 2* opleiding.